Hoe moet ik een tapijt kiezen

Het vinden van een perfect vloerkleed lijkt eenvoudig, maar u moet verschillende factoren overwegen om ervoor te zorgen dat u volledig tevreden bent met de aankoop. Waar moet je op letten om een ​​goede keuze te maken?

Kies de juiste maat

In het begin moet de plek waar het tapijt zal worden geplaatst nauwkeurig worden gemeten. Tegelijkertijd moet u overwegen welke vorm van tapijt het beste is - onze winkel biedt rechthoekige tapijtmodellen die het vaakst worden gekocht, evenals ronde, ovale en vierkante modellen.

Overweeg de compositie

De tweede belangrijke kwestie is de samenstelling van tapijt en het gewicht ervan. Polypropyleen tapijten zijn zeker de meest gekozen door onze klanten - ze zijn betaalbaar, duurzaam en ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. Tapijten gemaakt van natuurlijke vezels zoals wol zijn duurder, maar ook effectiever en vuilafstotend. Ze zijn echter ook duurder in schoonmaken. Waar een tapijt meer wordt blootgesteld aan vuil, bijvoorbeeld in de gang, is het de moeite waard om een ​​polypropyleen model te kiezen.
Bij het kopen van een tapijt is het de moeite waard om de dichtheid van het product te controleren, die wordt gegeven in het aantal bundels per vierkante meter - hoe hoger deze waarde, hoe dikker en zwaarder het tapijt is.

Kies het meest geschikte patroon

Vergeet niet om het juiste patroon te kiezen. Er is een grote variatie aan patronen en u kunt zeker een model vinden dat perfect in uw interieurarrangement past.